Ook dit jaar doet Space Leiden mee met de Open Hackerspace Dag 2024. Sinds 2012 is er ieder jaar open dag voor hackerspaces, eerst alleen in Nederland en de laatste paar jaar ook internationaal. De open dag is altijd de laatste zaterdag van maart, voor 2024 zal dit 30 maart zijn.

Opendag

Hackerspaces zijn locaties waar mensen met een technische, creatieve en nieuwsgierige mindset bijeenkomen. Ze komen daar om te werken aan projecten, elkaar te ontmoeten en te praten over onderwerpen die hen interesseren.

Tijdens de open dag is het mogelijk om zelf te ontdekken wat een hackerspace inhoudt en te zien wat er allemaal mogelijk is. Tipje van de sluier? Iemands verbeeldingskracht is de meest beperkende factor!

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens deze jaarlijks terugkerende open dag wij zullen open zijn van 10:00 tot 17:00. Voor meer informatie over de Hackerspaces die hieraan mee doen kijk op Hackerspaces.nl.

Het programma voor deze opendag is als volgt:

* Type   Beschrijving   Door   Tijd
1. Workshop   Hardware / Smart Home   Raoul V.   11:00
2. Workshop   Blender voor 3D modellen   Jelle W.   12:00
3. Workshop   Lasersnijden   Dion vd B.   14:00
4. Workshop   3D sculpting in Blender   Jeanne G.   15:00

LET OP! Voor de workshops is het handig om een laptop mee te nemen!

Naast de workshops is er tijdens de opendag ruimte om te komen werken aan eigen projecten of een keertje te kijken hoe de lasersnijder of 3D printer werkt.

Space Leiden is een hackerspace in Leiden. We zijn een plek waar iedereen kan werken, vergaderen, maken, onderzoeken of gewoon gezellig kan zijn. Met gereedschap, 3D printers, servers en meer. Apparatuur die te groot, te duur of te specialistisch is om thuis te hebben.

Momenteel zijn wij gevestigd in het gebouw van Stichting Technolab en MBO Rijnland, vlak achter Station Lammenschans. Onze locatie zit in de ruimte van Technolab Leiden boven de Plus (Bètaplein 28, Leiden). Als je voor de Plus staat en aan je linkerhand de trap op loopt dan zul je vanzelf de ingang zien. Normaliter zijn we iedere donderdag open tussen 19:00 en 22:30.

Onze doelgroep is voornamelijk gericht op 16+, ben je jonger dan dit en wil je graag komen? Dan vragen we je om een volwassen begeleider mee te nemen.

Kom je ook op de opendag of kom je een keer kijken op donderdagavond?

Reacties