Maak kennis met het team van Space Leiden!

v.l.n.r.: Jeffrey, Dion, Niels, Jelle, Sander (onder) v.l.n.r.: Jeanne, Raoul

Wij zijn IT'ers en (oud)studenten Informatica van de Hogeschool Leiden. Wij misten in onze sleutelstad het gevoel van een Hackerspace. Een plek waar je kan werken aan eigen projecten maar ook van elkaar kan leren. Inmiddels is het merendeel van ons team afgestudeerd, werkzaam in de IT sector en heerst dit gevoel nogsteeds. Vandaar dat wij in 2020 besloten om in Leiden een Hackerspace op te richten.

Een plek waar je kan werken aan je electronica projectje, je Blender design in 3D uit kan printen, je naam in hout lasersnijden, maar ook een plek waar jij kan werken aan je eigen software projectjes.

Waar je samen met gelijkgestemden een game kan bouwen of waar je een van onze servers kan proberen te hacken. Een groep technisch onderlegde nerds, geeks of hoe je ons ook wilt noemen van alle leeftijden, genders en afkomst.

Een plek waar het bevorderen van technische ontwikkeling van (jong)-volwassenen vooropstaat en waar we werken aan het ontwikkelen van de echte maker- en hackermentaliteit.

Raoul

Raoul is onze voorzitter. Hij is leergierig en wil graag van alles weten over de laatste nieuwtjes die zich in de technische wereld afspelen. Iets met hardware? Hij weet er al vanaf. Zit je vast met je project, of zoek je een nieuwe tool of taal om mee verder te kunnen? Raoul weet veel, en kan je helpen nieuwe inspiratie te vinden.

Niels

Niels is onze secretaris en grote bebaarde man. Laat je niet afschrikken door zijn lengte, het is een knuffelbeer die altijd aanspreekbaar is voor een goede woordgrap. Hij weet alles over Linux, ethical hacking, malware, reverse engineering en beveiliging. 3D printen of 3D modellen maken daar weet hij ook wel wat vanaf mocht je vragen hebben kan je altijd bij hem terecht!

Jeffrey

Jeffrey is onze tweede secretaris en een creatieveling, die graag betrokken is bij anderen en altijd klaar staat voor een goed gesprek. Wil je iets weten over webdevelopment of sensoren? Als Jeffrey je vraag niet zelf kan beantwoorden, helpt hij je met zoeken, net zo lang tot jullie het allebei weten. Jeffrey is artistiek ingesteld en kan alles programmeren wat je hem aanlevert aan design. Wist je dat deze jongeman ooit zijn eigen javascript library heeft geschreven?

Jeanne

Jeanne is onze penningmeester en een gezellige jonge dame die altijd te porren is voor nieuwe projecten. Wil je iets doen met veel data? Wil je een dashboard voor je verscheidene projecten? Ze denkt graag met je mee! Ze weet veel over databases, opslag, analyse, machine learning, en visualisatie. Maar haar talenten liggen ook bij ontwerp en marketing, heb je iets moois gemaakt maar wil je graag een second opinion? Wil je iets doen met InDesign maar geen idee waar je moet beginnen? Jeanne helpt je met plezier verder!

Jelle

Jelle zit altijd vol met enthousiasme en de meest wilde, creatieve ideeën. Heb je een idee voor iets en ben je op zoek naar de goede manier om dat uit te voeren? Of wil je op zoek naar mensen die met je mee willen doen? Pitch je idee bij Jelle en hij kan je helpen om de juiste mensen te vinden. Wie weet, misschien helpt hij je zelf wel mee.

Dion

Dion herken je aan de vrolijke t-shirts. Hij is onze vice-voorzitter en weet alles over electronica, hardware, usability en design. Dion kent elk apparaat en elke sensor en zit vol creatieve ideeën hoe je ze kan gebruiken. Dion is altijd te porren voor een spelletje, zijn visie op de nieuwste technieken en hij kan je dan ook altijd wijzen op nieuwe vette dingen om mee te experimenteren.

Sander

Sander is onze tweede penningmeester en ook de jongste van de groep. Hij ziet zichzelf graag als ethisch hacker, iemand die ethiek, beveiliging en privacy hoog in het vaandel heeft. Graag doet hij dingen volgens de regeltjes al kan hij in zijn enthousiasme nog wel eens losgaan. In zijn vrije tijd kijkt hij graag naar de verschillende mogelijkheden om de beveiliging van eigen projecten te verbeteren of om de beveiliging van andere partijen te testen. Sander weet enorm veel van netwerk, host en software security, linux, devops, en verschillende forensische tools en technieken.

Neem contact met ons op

Stichting The Space Leiden
E-mail bestuur@spaceleiden.nl
Telefoon +31 (0)71 56 903 56
KVK 81080328
RSIN 861919737
Bezoekadres Bètaplein 28
2321KS Leiden

Over onze locatie Technolab

Er werken en leren bij Technolab zo’n 100 mensen: stagiairs, vrijwilligers en freelancers. Ruim 20.000 leerlingen, meer dan 50 scholen en circa 100 bedrijven en organisaties doen elk jaar mee aan de workshops en projecten van Technolab. Iedereen maakt zich nieuwe kennis en vaardigheden eigen, door direct aan de slag te gaan. Samen leren doen, dus!

Door lesprogramma’s en projecten te organiseren inspireert Technolab leerlingen van het basis en voorgezet onderwijs op het gebied van natuur & techniek & wetenschap & duurzaamheid. Technolab Leiden bied leerwerkplekken aan studenten van het MBO en HBO.

Meer informatie over wat Technolab precies doet of hoe je met ze in contact kunt komen? Neem een kijkje op hun website!

Meer informatie over Technolab Leiden