Stichting The Space Leiden Team

Stichting The Space Leiden Team

Maak kennis met het team van The Space Leiden!

v.l.n.r.: Jeffrey, Dion, Niels, Jelle, Sander (onder) v.l.n.r.: Jeanne, Raoul

Het team achter The Space

Wij zijn een groep (oud) studenten van de hogeschool Leiden die in Leiden nou echt het gevoel van een Hackerspace misten. Een plek waar je kan werken aan eigen projecten maar ook van elkaar kan leren. Inmiddels is het merendeel van ons team afgestudeerd en is dit gevoel er nog steeds. Vandaar dat wij besloten hebben om in Leiden een Hackerspace op te richten.

Een plek waar je kan werken aan kleine electronica, 3d printen en lasersnijden, maar ook een plek waar jij kan werken aan je eigen softwarematige oplossingen. Waar je samen met gelijkgestemden een game kan bouwen of waar je een van onze Honeypods kan proberen te hacken. Een groep technisch onderlegde nerds, geeks of hoe je ons ook wilt noemen. Een plek waar het bevorderen van technische ontwikkeling van (jong)-volwassenen vooropstaat en waar we werken aan het ontwikkelen van de echte “maker” en “hacker” mentaliteit.

Raoul

Raoul is onze voorzitter. Hij is leergierig en wilt graag van alles weten over de laatste nieuwtjes die in de technische wereld afspelen. Iets met hardware? Hij is je al voor. Zit je vast met je project, of zoek je een nieuwe tool of taal om mee verder te kunnen? Raoul weet veel, en kan je helpen nieuwe inspiratie te vinden.

Niels

Niels, onze grote bebaarde man, laat je niet afschrikken door zijn lengte, het is een knuffelbeer die altijd aanspreekbaar is voor een goede woordgrap. Hij weet alles over Linux, ethical hacking, malware en beveiliging. 3D printen of 3D modellen maken daar weet hij ook wel wat vanaf mocht je vragen hebben kan je altijd bij hem terecht!

Jeffrey

Jeffrey is een creatieveling, die graag betrokken is bij anderen en altijd klaar staat voor een goed gesprek. Wil je iets weten over webdevelopment, sensoren, of eigenlijk over alles? Als Jeffrey je vraag niet zelf kan beantwoorden, helpt hij je met zoeken, net zo lang tot jullie het allebei weten. Jeffrey is artistiek ingesteld en kan alles programmeren wat je hem aanlevert aan design. Weet je dat deze jongeman ooit zijn eigen javascript library heeft geschreven? 

Jeanne

Jeanne is een gezellige jonge dame die altijd te porren is voor nieuwe projecten. Wil je iets doen met veel data? Wil je een dashboard voor je verscheidene projecten? Ze denkt graag met je mee! Ze weet veel over databases, opslag, analyse, machine learning, en visualisatie. Maar haar talenten liggen ook bij ontwerp en marketing, heb je iets moois gemaakt maar wil je graag een second opinion? Wil je iets doen met InDesign maar geen idee waar je moet beginnen? Jeanne helpt je met plezier verder!

Jelle

Jelle zit altijd vol met enthousiasme en de meest wilde, creatieve ideeën. Heb je een idee voor iets en ben je op zoek naar de goede manier om dat uit te voeren? Of wil je op zoek naar mensen die met je mee willen doen? Pitch je idee bij Jelle en hij kan je helpen om de juiste mensen te vinden. Wie weet, misschien helpt hij je zelf wel mee.

Dion

Dion herken je aan de vrolijke t-shirts. Hij weet alles over hardware, usability en design. Dion kent elk apparaat en elke sensor en zit vol creatieve ideeën hoe je ze kan gebruiken. Dion is altijd te porren voor een spelletje, zijn visie op de nieuwste technieken en hij kan je dan ook altijd wijzen op nieuwe vette dingen om mee te experimenteren.

Sander

Sander is de jongste van de groep en ziet zichzelf graag als ethisch hacker, iemand die beveiliging en privacy in een hoog vaandel heeft. Graag doet hij dingen volgens de regeltjes al kan hij in zijn enthousiasme nog wel eens losgaan. In zijn vrije tijd kijkt hij graag naar de verschillende mogelijkheden om de beveiliging van eigen projecten te verbeteren of om de beveiliging van andere partijen te testen. Sander weet enorm veel van security, linux en de verschillende forensische tools die gebruikt kunnen worden om te pentesten.

nl_NL